Warmtepomp Ouwster-Nijega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Ouwster-Nijega? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Op onze website lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ouwster-Nijega.
warmtepomp-installateur-8514

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8514
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ouwster-Nijega

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ouwster-Nijega kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Ouwster-Nijega? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze website bekijk jij moeiteloos erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8514).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check jij waardevolle details inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Ouwster-Nijega heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €14.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Ouwster-Nijega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ouwster-nijega

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke investering kan men berekenen met diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25700Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13000 – €24600Koelende functie
Lucht-lucht€5000 – €6575Eenvoudige installatie
Lucht-water€4600 – €7000Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2425 – €6650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ouwster-Nijega consumeert plusminus 1490 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €240 tot €315. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €170 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€688
Buitenlucht2400kWh€482€206
Bodemwarmte1950kWh€344€344
Hybride1525 kWh + 600 M3€516€172

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ouwster-Nijega?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de duurzame groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.defryskemarren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ouwster-Nijega. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot plusminus €3850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ouwster-Nijega (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
FerroliRVL-I Plus 12T11 KW€2400,-
TechniQ-EnergyTQE-AIR-MONO-9KW8 KW€2100,-
EnersoAWK-O 1712 KW€2350,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ouwster-Nijega aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!