Warmtepomp Goingarijp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Goingarijp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Hierna check jij meer info over een warmtepomp kopen in Goingarijp.
warmtepomp-installateur-8511

 • Vermindering Milieu-impact
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8511
Netnummer0566 (+31566)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Goingarijp

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goingarijp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Goingarijp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8511).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. In het volgende stukje vind je bruikbare adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Goingarijp kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €16.800. We spreken over vier verschillende type installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.550 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Goingarijp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goingarijp

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Via interessante subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7400. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26000Veel besparen, hoge investering
Water-water€13800 – €23100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €6400Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5350 – €6125Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2950 – €6750Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Goingarijp gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €245 tot €365. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €155 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€685
Buitenlucht2450kWh€459€226
Bodemwarmte2100kWh€322€363
Hybride1550 kWh + 400 M3€493€192

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Goingarijp?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Goingarijp. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €500 tot plusminus €2150. Informeren naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Goingarijp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 200 LT0 KW€1250,-
TechnibelPHRIE197F12 KW€2500,-
EnersoAWK-O 096 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Goingarijp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!