Warmtepomp Broek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Broek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Verderop vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Broek.
warmtepomp-installateur-8512

 • Een duurzame oplossing
 • Ook in staat woning te koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8512
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Broek

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Broek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van de warmtepomp-vergelijker lees je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8512).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je veelzijdige info omtrent actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Broek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €10.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.675 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Broek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van de hoge subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3100. De totaalprijs komt tot stand door verscheidene aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €20400Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6225Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €6350Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5000Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Broek verbruikt pakweg 1490 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €270 tot €330. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €160 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€686
Buitenlucht2425kWh€466€220
Bodemwarmte1975kWh€329€357
Hybride1500 kWh + 575 M3€501€185

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Broek?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.defryskemarren.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Broek. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en kunnen oplopen tot €2100. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Broek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) krijg je pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 260 LT0 KW€1250,-
TechnibelPHRIE257F13 KW€2450,-
EnersoAWK-O 118 KW€1950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Broek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!