Warmtepomp Delfstrahuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Delfstrahuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Als je iets verders scrollt check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Delfstrahuizen.
warmtepomp-installateur-8508

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8508
Netnummer0514 (+31514)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Delfstrahuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delfstrahuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Delfstrahuizen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker lees je vandaag nog installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8508).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op deze website lees je praktische adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Delfstrahuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €19.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Delfstrahuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delfstrahuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25300Hoog rendement, erg duur
Water-water€13800 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6675CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4900 – €6800Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2450 – €5500Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Delfstrahuizen gebruikt om en nabij 1490 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €215 tot €300. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €130 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€684
Buitenlucht2425kWh€451€233
Bodemwarmte1725kWh€315€369
Hybride1425 kWh + 375 M3€486€198

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Delfstrahuizen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, normaal is er de ISDE-subsidie Delfstrahuizen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 tot gemiddeld €3050. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Delfstrahuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1725.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 260 HT0 KW€1250,-
TechnibelPHRIE195F12 KW€2500,-
EnersoAWK-O 075 KW€1650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Delfstrahuizen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!