Warmtepomp Rohel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Rohel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €195,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Rohel.
warmtepomp-installateur-8507

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rohel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van producten. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rohel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Rohel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8507).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref jij omvangrijke informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rohel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €14.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Rohel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rohel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een flinke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7300. Een hybride systeem is er vanaf €3400. De factuur is gebaseerd op verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26300Passief koelen, hoge investering
Water-water€13100 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€3500 – €6250Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4700 – €7375goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €6050Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Rohel gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €270 tot €350. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €190 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€683
Buitenlucht2575kWh€444€239
Bodemwarmte1600kWh€307€376
Hybride1425 kWh + 450 M3€478€205

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rohel?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rohel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot plusminus €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rohel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ong. €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 200 HT0 KW€1250,-
TechnibelPHRIE177F11 KW€2400,-
EnersoAWK-O 054 KW€1550,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Rohel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!