Warmtepomp Haskerhorne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Haskerhorne? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een economische en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. In het volgende kopje lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Haskerhorne.
warmtepomp-installateur-8506

 • Duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig storingen
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haskerhorne

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haskerhorne kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Haskerhorne? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker check jij in korte tijd leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8506).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina tref je handige info ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Haskerhorne kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €245,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €18.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Haskerhorne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haskerhorne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Aan de hand van de huidige subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2100. De factuur wordt vastgesteld door velerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15000 – €24900Ook koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €7200Verwarmen en koelen
Lucht-water€4750 – €7050Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Haskerhorne consumeert ong. 1490 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €325. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€682
Buitenlucht2700kWh€477€205
Bodemwarmte1675kWh€341€341
Hybride1450 kWh + 600 M3€512€171

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Haskerhorne?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Haskerhorne. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €625 en lopen op tot wel €3050. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Haskerhorne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 160 HT0 KW€1100,-
TechnibelPHRIE175F11 KW€2400,-
EnersoAWT 09 EVI6 KW€1750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Haskerhorne aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!