Warmtepomp Snikzwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Snikzwaag? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. Als je iets verders scrollt lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Snikzwaag.
warmtepomp-installateur-8505

 • CO2 uitstoot beperken
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Eenvoudig te bedienen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Snikzwaag

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Snikzwaag kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Snikzwaag? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze website vergelijk jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8505).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Snikzwaag kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €23.500. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Snikzwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-snikzwaag

Geschikte installaties:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een hoge subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27500Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17700 – €22900Koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €7275Kan ook als airco werken
Lucht-water€4900 – €7175Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2125 – €5600Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Snikzwaag gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €265 tot €395. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€681
Buitenlucht2550kWh€470€211
Bodemwarmte1625kWh€334€347
Hybride1350 kWh + 450 M3€504€177

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Snikzwaag?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de unieke groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. Het betreft een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.defryskemarren.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Snikzwaag. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot maar liefst €2000. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Snikzwaag (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je om en nabij €1650.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FerroliAQUA 1 PLUS 90 HT0 KW€1250,-
TechnibelPHRIE157F11 KW€2400,-
EnersoAWT 118 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Snikzwaag aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!