Warmtepomp Hoogeloon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hoogeloon? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Op deze pagina ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoogeloon.
warmtepomp-installateur-5528

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcodegebied5528
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoogeloon

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogeloon kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Hoogeloon? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool vergelijk je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5528).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand doorzoek je accurate informatie omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoogeloon kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €16.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogeloon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogeloon

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. Het prijskaartje wordt mede bepaald door allerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27700Hoog rendement, dure installatie
Water-water€14400 – €25000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3800 – €7275Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €6550Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €6750Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Hoogeloon verbruikt circa 1510 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €400. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€738
Buitenlucht2550kWh€502€236
Bodemwarmte1950kWh€354€384
Hybride1425 kWh + 450 M3€539€199

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoogeloon?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bladel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening in de regio Bladel. Het is een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.bladel.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hoogeloon. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €875 tot maar liefst €2750. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoogeloon (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-WN 012250 KW€6800,-
OilonJunior GT 65 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /CA 0182P33 KW€4450,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoogeloon aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!