Warmtepomp Hapert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hapert? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Hapert.
warmtepomp-installateur-5527

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan woning ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode-regio5527
Netnummer0497 (+31497)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hapert

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit allerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hapert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hapert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze tool bekijk je zonder problemen leveranciers en installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5527).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze website ontdek je waardevolle aanbevelingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hapert heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €320,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €16.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Hapert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hapert

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op diverse variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16000 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€5250 – €7150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €7025Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €7000Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hapert verbruikt ong. 1510 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €400. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €170 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€737
Buitenlucht2500kWh€494€243
Bodemwarmte1700kWh€346€391
Hybride1350 kWh + 550 M3€531€206

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hapert?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bladel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via de gemeente Bladel. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.bladel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Hapert. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €675 en kunnen oplopen tot €2300. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hapert (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2275.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaNX-W /H 018268 KW€8600,-
OilonCube 1413 KW€3100,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0182P30 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hapert aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!