Warmtepomp Casteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Casteren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische info over een warmtepomp kopen in Casteren.
warmtepomp-installateur-5529

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Diverse erkende installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Casteren

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit fors wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Casteren heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Casteren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze pagina ontdek jij veelzijdige (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5529).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek je bruikbare toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Casteren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.700 en €24.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Casteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-casteren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Middels een interessante subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De totaalprijs hangt af van meerdere onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17000 – €24500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5400 – €7500Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4350 – €7425Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2375 – €6700Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Casteren gebruikt grofweg 1510 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €335. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €130 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€739
Buitenlucht2750kWh€510€229
Bodemwarmte2050kWh€362€377
Hybride1600 kWh + 400 M3€547€192

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Casteren?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bladel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Bladel. Het betreft een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.bladel.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Casteren. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €925 en lopen op tot wel €2550. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Casteren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaNX-WN 015263 KW€8100,-
OilonJunior GT 87 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0182P33 KW€4450,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Casteren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!