Warmtepomp Netersel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Netersel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Op onze website ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Netersel.
warmtepomp-installateur-5534

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • In de zomer een koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcodegebied5534
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Netersel

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Netersel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Netersel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze website bekijk je bruikbare (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5534).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna doorzoek je samengestelde toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Netersel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.900 en €22.100. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Netersel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-netersel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een royale subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €7100. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24600Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €6150Relatief lage investering
Lucht-water€4400 – €6700Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2800 – €6400Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Netersel consumeert ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €130 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€740
Buitenlucht2650kWh€518€222
Bodemwarmte1675kWh€370€370
Hybride1475 kWh + 575 M3€555€185

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Netersel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bladel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Bladel. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.bladel.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Netersel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot gemiddeld €1750. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Netersel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1600.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0011MS MTD26 KW€2650,-
OilonJunior GT 109 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /K 0202P38 KW€4950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Netersel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!