Warmtepomp Wijk aan Zee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wijk aan Zee? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verschillende elementen. In het volgende kopje vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wijk aan Zee.
warmtepomp-installateur-1949

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode-regio1949
Netnummer0251 (+31251)
Gas-gebruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wijk aan Zee

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit fors wat installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijk aan Zee kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wijk aan Zee? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze pagina lees je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1949).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref je veelzijdige informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijk aan Zee kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €18.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Wijk aan Zee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijk-aan-zee

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een interessante subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6700. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €28000Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15700 – €21200Koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6025Verwarmen en koelen
Lucht-water€5300 – €6200Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2025 – €5050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wijk aan Zee consumeert ong. 1180 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €335. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €195 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€728
Buitenlucht2800kWh€510€218
Bodemwarmte1800kWh€364€364
Hybride1600 kWh + 600 M3€546€182

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wijk aan Zee?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Beverwijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Beverwijk. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.beverwijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wijk aan Zee. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €775 tot gemiddeld €3700. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wijk aan Zee (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze zo’n €1600.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 50A/RX-HMD 1R5 KW€1800,-
KeyterKey WF-4030-INV4W29 KW€4200,-
AermecWRL-H 026 230Volt10 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Wijk aan Zee aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!