Warmtepomp Riethoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Riethoven? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Op onze website bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Riethoven.
warmtepomp-installateur-5561

 • Een duurzame oplossing
 • Beschikt over koelende functie
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode-regio5561
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Riethoven

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Riethoven heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Riethoven? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij snel verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5561).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij accurate details aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Riethoven kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.400 en €19.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Riethoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-riethoven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6900. Het hybride systeem is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op velerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23200Veel besparen, dure installatie
Water-water€18000 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6050Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5200Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Riethoven consumeert pakweg 1710 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €325. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €175 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2700kWh€490€252
Bodemwarmte1750kWh€341€401
Hybride1375 kWh + 550 M3€527€215

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Riethoven?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bergeijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Bergeijk. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.bergeijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Riethoven. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €500 tot gemiddeld €3700. Onderzoek doen naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Riethoven (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0025MS MTD28 KW€2650,-
OilonJunior GT 1413 KW€3100,-
ClimavenetaNX-N /CA 0202P39 KW€5200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Riethoven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!