Warmtepomp Bergeijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Bergeijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Bergeijk.
warmtepomp-installateur-5571

 • Vermindering Milieu-impact
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bergeijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergeijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Bergeijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze website vind jij vandaag nog de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5571).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna tref jij samengestelde toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bergeijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €210,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.000 en €20.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Bergeijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergeijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2200. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23200Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13600 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €7150Relatief voordelig
Lucht-water€3700 – €6850Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2725 – €6250Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Bergeijk verbruikt pakweg 1710 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schatten we op €275 tot €335. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €175 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€699
Buitenlucht2650kWh€454€245
Bodemwarmte1825kWh€315€384
Hybride1475 kWh + 350 M3€489€210

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bergeijk?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We hanteren meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bergeijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er een optie voor de duurzame groene lening via de gemeente Bergeijk. Het is een unieke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.bergeijk.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bergeijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €975 tot doorgaans €1600. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bergeijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA SW 20 Twin; 81034220 KW€3800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantaroSTOR VWL B 80/50 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Bergeijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente