Warmtepomp Westerhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Westerhoven? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende facetten. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Westerhoven.
warmtepomp-installateur-5563

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode-regio5563
Netnummer040 (+3140)
Gasgebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westerhoven

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerhoven kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Westerhoven? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze website vind jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5563).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Bijgaand lees je praktische info inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Westerhoven heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €15.200. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Westerhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerhoven

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een royale subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2100. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26200Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16500 – €22100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3600 – €7250Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3650 – €6600Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2825 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Westerhoven gebruikt grofweg 1710 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €385. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€743
Buitenlucht2775kWh€498€245
Bodemwarmte2075kWh€349€394
Hybride1600 kWh + 400 M3€535€208

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerhoven?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bergeijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Bergeijk. Het is een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.bergeijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Westerhoven. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €550 tot gemiddeld €1650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Westerhoven (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0025MS DHW28 KW€2500,-
OilonECO 65 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0202P39 KW€5200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Westerhoven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!