Warmtepomp Luyksgestel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Luyksgestel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Luyksgestel.
warmtepomp-installateur-5575

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcodegebied5575
Netnummer0497 (+31497)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Luyksgestel

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luyksgestel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Luyksgestel? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk je veelzijdige erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5575).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Verderop vind je toepasbare raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Luyksgestel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €23.200. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Luyksgestel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luyksgestel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €7600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje kan men berekenen met verschillende onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26400Passief koelen, hoge investering
Water-water€15800 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €6450Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4150 – €7125Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2475 – €6800Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Luyksgestel verbruikt grofweg 1710 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €205 tot €315. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €175 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€744
Buitenlucht2450kWh€506€238
Bodemwarmte1600kWh€357€387
Hybride1550 kWh + 525 M3€543€201

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Luyksgestel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bergeijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Bergeijk. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.bergeijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Luyksgestel. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en kunnen oplopen tot €2000. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Luyksgestel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0031MS MTD210 KW€2650,-
OilonECO 87 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /K 0252P42 KW€5350,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Luyksgestel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!