Warmtepomp Valkenswaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Valkenswaard? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Op deze pagina lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Valkenswaard.
warmtepomp-installateur-5551

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode-regio5551
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Valkenswaard

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valkenswaard kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Valkenswaard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool vergelijk je direct warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5551).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna lees je omvangrijke info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Valkenswaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €16.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Valkenswaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valkenswaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van de huidige subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3000. De eindfactuur kan men berekenen met diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16100 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€5000 – €6150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3900 – €6400Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2625 – €6350Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Valkenswaard gebruikt ong. 1470 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €215 tot €380. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€749
Buitenlucht2575kWh€502€247
Bodemwarmte2075kWh€352€397
Hybride1500 kWh + 350 M3€539€210

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Valkenswaard?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Valkenswaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Valkenswaard. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.valkenswaard.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Valkenswaard. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €500 tot doorgaans €3250. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Valkenswaard (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1650.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAHCY 10122 KW€3350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80YAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D1310 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Valkenswaard aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Valkenswaard, Kloosterakkers en Dommelen, Borkel en Schaft.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!