Warmtepomp Eygelshoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Eygelshoven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €180,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eygelshoven.
warmtepomp-installateur-6469

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode-regio6469
Netnummer045 (+3145)
Gas-verbruik M31420 M3
Stroom-verbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eygelshoven

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eygelshoven kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Eygelshoven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6469).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Onderstaand ontdek jij praktische info over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Eygelshoven kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.100 en €16.500. We spreken over vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Eygelshoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eygelshoven

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27800Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14100 – €22800Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3500 – €7200Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2275 – €5100Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Eygelshoven verbruikt plusminus 1420 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €260 tot €355. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€741
Buitenlucht2775kWh€511€230
Bodemwarmte1825kWh€363€378
Hybride1400 kWh + 550 M3€548€193

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eygelshoven?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kerkrade?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij gemeente Kerkrade. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.kerkrade.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eygelshoven. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot doorgaans €3300. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eygelshoven (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCWaterHeater 1020 KW€1250,-
RemehaEria Tower H 6 kW Monofase5 KW€1800,-
ClivetWBAN 262 S50 KW€6150,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Eygelshoven aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!