Warmtepomp Weurt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Weurt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Verderop lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Weurt.
warmtepomp-installateur-6551

 • Minder vervuiling
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Weurt

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weurt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Weurt? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van warmtepomprevolutie.nl ontdek je zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6551).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand tref je praktische gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Weurt heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €245,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €23.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Weurt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weurt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2000. De totaalprijs wordt bepaald door specifieke factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23500Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €23900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €6575Lage aanschafprijs
Lucht-water€4050 – €6725Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €5500Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Weurt verbruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €260 tot €325. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€742
Buitenlucht2675kWh€519€223
Bodemwarmte1625kWh€371€371
Hybride1525 kWh + 500 M3€557€186

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Weurt?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Beuningen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Beuningen. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.beuningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Weurt. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €2050. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Weurt (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 406 + CTC EcoZenith 2504 KW€1550,-
RemehaEria Tower H 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XEE 82 ST18 KW€2950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Weurt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!