Warmtepomp Maastricht Airport

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Maastricht Airport? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Maastricht Airport.
warmtepomp-installateur-6199

 • Duurzame warmte
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcodegebied6199
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Maastricht Airport

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maastricht Airport kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Maastricht Airport? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij zonder moeite installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6199).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje vind jij omvangrijke adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maastricht Airport kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €11.700. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Maastricht Airport (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maastricht-airport

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een flinke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3300. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17200 – €21400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5350 – €7375Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €6275Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €5550Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Maastricht Airport verbruikt pakweg 1600 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €255 tot €355. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €180 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€692
Buitenlucht2800kWh€471€221
Bodemwarmte2000kWh€332€360
Hybride1300 kWh + 450 M3€505€187

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maastricht Airport?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Beek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Beek. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentebeek.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Maastricht Airport. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot plusminus €3100. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maastricht Airport (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je plusminus €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 8.112 KW€2500,-
Pico EnergyNDX D18EuC19 KW€3700,-
ClimerHTM063 KW€1450,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Maastricht Airport aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!