Warmtepomp Spaubeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Spaubeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €255,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. Op onze website tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Spaubeek.
warmtepomp-installateur-6176

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook dienen als koeling
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige manier van verwarmen
 • Veel geld besparen

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spaubeek

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spaubeek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Spaubeek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website tref je in korte tijd (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6176).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand check jij praktische gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Spaubeek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €17.000. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Spaubeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spaubeek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27300Geen geluid, prijzig
Water-water€17700 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7200Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3900 – €7425Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2600 – €6900Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Spaubeek gebruikt grofweg 1600 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €210 tot €345. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €180 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€691
Buitenlucht2600kWh€463€228
Bodemwarmte1850kWh€325€366
Hybride1375 kWh + 375 M3€498€193

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Spaubeek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Beek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Beek. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gemeentebeek.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Spaubeek. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €525 tot plusminus €3450. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Spaubeek (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 7.111 KW€2400,-
Pico EnergyNDX D14EuC16 KW€3400,-
ClimerAIRYS AI2012 KW€2500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Spaubeek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!