Warmtepomp Ubbena

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ubbena? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal zaken. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ubbena.
warmtepomp-installateur-9492

 • Minder vervuiling
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcodegebied9492
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ubbena

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ubbena kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Ubbena? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze pagina lees je snel verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9492).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand tref je veelzijdige raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Ubbena kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €23.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Ubbena (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ubbena

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via een flinke subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride variant koop je al vanaf €2700. De factuur wordt gecalculeerd door allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26700Passief koelen, prijzig
Water-water€14100 – €23700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €6950Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €7250Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2125 – €5200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ubbena gebruikt ong. 1350 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €270 tot €345. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €190 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€693
Buitenlucht2675kWh€450€243
Bodemwarmte2000kWh€312€381
Hybride1350 kWh + 575 M3€485€208

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ubbena?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Assen. Dit is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.assen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Ubbena. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot ongeveer €3700. Informeren naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ubbena (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PK-260KA (88SU2381SDPA5)13 KW€3100,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5006.5 (W/W)7 KW€2800,-
GalmetAirmax2 9GT5 KW€1650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Ubbena aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!