Warmtepomp Rhee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Rhee? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rhee.
warmtepomp-installateur-9486

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcodegebied9486
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rhee

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden fors wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rhee biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Rhee? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl bekijk jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9486).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek jij bruikbare gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Rhee heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €24.900. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.100 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Rhee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rhee

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7600. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26100Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€15200 – €22900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €7500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4450 – €7475Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €6150Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rhee gebruikt om en nabij 1350 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €230 tot €390. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €160 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1075m3€688
Buitenlucht2550kWh€454€234
Bodemwarmte2000kWh€316€372
Hybride1375 kWh + 375 M3€488€200

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rhee?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Assen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.assen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rhee. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en lopen op tot wel €3800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rhee (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PN-124/2TA (88ST2402SDPA5)50 KW€6800,-
WaterkotteEco Touch DS 5045.5T (B/W)32 KW€5000,-
GallettiEHW073WS69 KW€8700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Rhee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!