Warmtepomp Zeijerveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Zeijerveld? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €265,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Zeijerveld.
warmtepomp-installateur-9491

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zeijerveld

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met verschillende versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeijerveld kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Zeijerveld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze website ontdek je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9491).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand ontdek je toepasbare raadgeving omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zeijerveld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €11.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.175 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zeijerveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeijerveld

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2300. De eindfactuur wordt berekend door diverse onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27800Veel besparen, relatief duur
Water-water€16000 – €23300Ook koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6875Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5100 – €6025Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2925 – €5250Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Zeijerveld gebruikt ong. 1350 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €260 tot €310. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €180 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€691
Buitenlucht2675kWh€477€214
Bodemwarmte2025kWh€339€352
Hybride1450 kWh + 550 M3€511€180

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zeijerveld?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn een paar mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Assen. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.assen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zeijerveld. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €675 en lopen op tot wel €2000. Nieuwsgierig naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zeijerveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PK-235KA (88SU2261SDPA5)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Compact 5003.54 KW€2800,-
GallettiEKW040K18 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Zeijerveld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!