Warmtepomp Zeijerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zeijerveen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zeijerveen.
warmtepomp-installateur-9489

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zeijerveen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeijerveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zeijerveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van deze pagina doorzoek jij snel leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9489).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf tref je omvangrijke info omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zeijerveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €230,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €15.200. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.600 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Zeijerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeijerveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels interessante subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6200. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De eindfactuur wordt getekend door velerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €22300Kan ook koelen
Lucht-lucht€3900 – €7450Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5100 – €7175Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2525 – €6550Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Zeijerveen verbruikt om en nabij 1350 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €275 tot €315. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €195 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€690
Buitenlucht2750kWh€469€221
Bodemwarmte1700kWh€331€359
Hybride1425 kWh + 350 M3€504€186

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zeijerveen?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Assen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Assen. Het is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.assen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zeijerveen. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €875 tot ongeveer €1950. Informeren naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zeijerveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PK-225KA (88SU2191SDPA5)7 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5028.5T (B/W)19 KW€3550,-
GallettiENE040WS37 KW€5500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Zeijerveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!