Warmtepomp Ter Aard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Ter Aard? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in Ter Aard.
warmtepomp-installateur-9487

 • Draag bij aan een milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode-regio9487
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ter Aard

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Aard kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Ter Aard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website vergelijk jij direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9487).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op deze website ontdek je accurate informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Ter Aard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €17.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Aard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-aard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door de huidige subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23500Veel besparen, hoge investering
Water-water€14900 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3800 – €6900Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €7225Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2450 – €6400Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Ter Aard gebruikt ongeveer 1350 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €275 tot €340. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €125 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€689
Buitenlucht2700kWh€462€227
Bodemwarmte1600kWh€324€365
Hybride1425 kWh + 525 M3€496€193

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ter Aard?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor de unieke groene lening bij gemeente Assen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.assen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ter Aard. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot ongeveer €3550. Benieuwd naar de december 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ter Aard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je grofweg €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij plusminus €2350.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-144/2TA (88ST2962SDPA5)21 KW€3900,-
WaterkotteEco Touch DS 5056.5T (B/W)39 KW€5700,-
GallettiENE040HS37 KW€5500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Ter Aard aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!