Warmtepomp Loon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Loon? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Loon.
warmtepomp-installateur-9409

 • Helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Waardevermeerdering huis
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode-regio9409
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Loon

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn honderden oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loon kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Loon? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website check jij snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9409).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je handige adviezen ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Loon kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €13.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Loon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loon

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3100. De factuur wordt getekend door allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23800Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17800 – €22700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4150 – €6475Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €6300Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Loon gebruikt ong. 1350 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schatten we op €250 tot €365. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €130 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€733
Buitenlucht2600kWh€513€220
Bodemwarmte1700kWh€367€367
Hybride1425 kWh + 575 M3€550€183

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Loon?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Assen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Assen. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.assen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Loon. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €750 tot gemiddeld €2900. Informeren hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Loon (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze grofweg €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GNCCompact 1000 KW€1250,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B3338 KW€5600,-
GallettiMCW 039HL33 KW€5100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Loon aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!