Warmtepomp Hoevelaken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hoevelaken? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoevelaken.
warmtepomp-installateur-3871

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige oplossing
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoevelaken

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoevelaken kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hoevelaken? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze pagina bekijk je in enkele stappen warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3871).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In het volgende stukje tref jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoevelaken kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €12.100. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.625 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Hoevelaken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoevelaken

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24600Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16100 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6925Relatief lage investering
Lucht-water€4850 – €7375Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2000 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Hoevelaken gebruikt grofweg 1460 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €355. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €185 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€745
Buitenlucht2450kWh€499€246
Bodemwarmte2050kWh€350€395
Hybride1375 kWh + 550 M3€536€209

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoevelaken?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nijkerk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Nijkerk. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.nijkerk.eu/. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hoevelaken. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoevelaken (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID all 45 KW€1800,-
MDVMHC-V14W/D2RN112 KW€2500,-
Alpha InnotecSW 42H16 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hoevelaken aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!