Warmtepomp Nijkerkerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nijkerkerveen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €350,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nijkerkerveen.
warmtepomp-installateur-3871

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijkerkerveen

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn velerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijkerkerveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Nijkerkerveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij in korte tijd installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3871).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website doorzoek jij actuele details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nijkerkerveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €10.800. We spreken over vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Nijkerkerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijkerkerveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels een interessante subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2300. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verscheidene variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26100Geen buitenunit, prijzig
Water-water€14800 – €24200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3800 – €6925Relatief voordelig
Lucht-water€4300 – €7125Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2050 – €5550Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Nijkerkerveen verbruikt grofweg 1460 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €245 tot €370. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€744
Buitenlucht2600kWh€491€253
Bodemwarmte1775kWh€342€402
Hybride1550 kWh + 500 M3€528€216

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nijkerkerveen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Nijkerk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Nijkerk. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.nijkerk.eu/. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Nijkerkerveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €875 tot doorgaans €3350. Onderzoek doen naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nijkerkerveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ATAGENERGION M FLEX 1111 KW€2400,-
MDVMHC-V12W/D2RN111 KW€2400,-
Alpha InnotecSWC 132H117 KW€3500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Nijkerkerveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!