Warmtepomp Nes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nes? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €235,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende randvoorwaarden. Hierna lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nes.
warmtepomp-installateur-9163

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcodegebied9163
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nes

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nes biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nes? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker vind jij zonder problemen warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9163).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna check je accurate raadgeving ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Nes heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €18.200. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.850 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Nes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nes

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2200. De eindfactuur kan men berekenen met velerlei aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23800Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€14800 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6100Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4900 – €6525Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nes verbruikt ongeveer 1720 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €250 tot €330. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €190 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€745
Buitenlucht2375kWh€484€261
Bodemwarmte1800kWh€335€410
Hybride1600 kWh + 375 M3€522€224

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nes?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalrandvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ameland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Ameland. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.ameland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nes. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €600 tot gemiddeld €2750. Nieuwsgierig naar de juni 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nes (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1875.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiENE006HS7 KW€2650,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D065 KW€1800,-
GallettiVPR82HS64 KW€7550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nes aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!