Warmtepomp Buren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Buren? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Buren.
warmtepomp-installateur-9164

 • Een energieneutrale woning
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Buren

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Buren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker ontdek jij zonder problemen erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9164).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje tref jij samengestelde aanbevelingen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Buren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €13.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Buren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buren

Plaatsen in de buurt:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De factuur wordt vastgesteld door specifieke zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27900Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15500 – €20200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5000 – €6325Relatief lage investering
Lucht-water€4250 – €6825Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2800 – €5850Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Buren verbruikt ongeveer 1720 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €250 tot €370. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €165 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2350kWh€492€254
Bodemwarmte2025kWh€343€403
Hybride1575 kWh + 375 M3€530€216

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Buren?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele eisen: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ameland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Ameland. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.ameland.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Buren. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot wel €1500. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Buren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiENE006WL7 KW€2650,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D086 KW€1900,-
GallettiMPIDC008H6 KW€1750,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Buren aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!