Warmtepomp Hollum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Hollum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Hollum.
warmtepomp-installateur-9161

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode-regio9161
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31720 M3
Stroomgebruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hollum

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hollum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Hollum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website doorzoek jij snel en eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9161).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Bijgaand bekijk jij veelzijdige gegevens over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Hollum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €12.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Hollum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hollum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2200. De eindfactuur wordt gecalculeerd door allerlei aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27100Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€13600 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4000 – €6425Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4600 – €7175Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €5200Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Hollum verbruikt plusminus 1720 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€743
Buitenlucht2550kWh€513€230
Bodemwarmte2025kWh€364€379
Hybride1475 kWh + 425 M3€550€193

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hollum?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ameland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Ameland. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.ameland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaliter is er de ISDE-subsidie Hollum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hollum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiENX044WL42 KW€6000,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C1310 KW€2300,-
GallettiVPR62HS48 KW€5950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Hollum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!