Warmtepomp Zwammerdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Zwammerdam? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal zaken. Op onze website bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zwammerdam.
warmtepomp-installateur-2471

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook dienen als koeling
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Onderhoudsarme investering
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode-regio2471
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zwammerdam

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwammerdam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Zwammerdam? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze website ontdek jij snel warmtepomp installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2471).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje check je bruikbare info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Zwammerdam kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €14.800. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Zwammerdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwammerdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels diverse variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25500Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13700 – €21600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3900 – €7100Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2425 – €6200Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zwammerdam gebruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing varieert van €255 tot €310. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€683
Buitenlucht2350kWh€451€232
Bodemwarmte1850kWh€314€369
Hybride1600 kWh + 600 M3€485€198

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zwammerdam?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat om een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.alphenaandenrijn.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zwammerdam. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot ongeveer €1600. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zwammerdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze pakweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecSWP 700H70 KW€8800,-
LennoxHydrolean SWH025SNM1M39 KW€5700,-
Alpha InnotecLW 251L20 KW€3300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zwammerdam aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!