Warmtepomp Aarlanderveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Aarlanderveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aarlanderveen.
warmtepomp-installateur-2445

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Meer leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Aarlanderveen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aarlanderveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Aarlanderveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze pagina check je in enkele stappen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2445).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje lees je waardevolle raadgeving aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Aarlanderveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €14.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Aarlanderveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aarlanderveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door actuele subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27800Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13700 – €22500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4000 – €6025Lage aanschafprijs
Lucht-water€4250 – €6550goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2200 – €6050Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Aarlanderveen verbruikt ong. 1450 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €230 tot €305. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€680
Buitenlucht2425kWh€469€211
Bodemwarmte1600kWh€333€347
Hybride1475 kWh + 475 M3€503€177

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Aarlanderveen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Alphen aan den Rijn. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.alphenaandenrijn.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aarlanderveen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot wel €2100. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aarlanderveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1625.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWWB20+WWSB2020 KW€2500,-
LennoxeComfort GAH08045 KW€5650,-
Alpha InnotecLW 18015 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje is er een handig stappenplan van de warmteservice Aarlanderveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!