Warmtepomp Aadorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Aadorp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €235,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Aadorp.
warmtepomp-installateur-7611

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aadorp

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aadorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Aadorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker check jij in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7611).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je samengestelde toelichtingen die gaan over de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Aadorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €17.600. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Aadorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aadorp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke investering wordt berekend door allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17500 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3800 – €7450Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €7025Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6250Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Aadorp verbruikt circa 1350 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €270 tot €340. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €160 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2675kWh€438€225
Bodemwarmte1725kWh€305€358
Hybride1600 kWh + 425 M3€471€192

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Aadorp?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Almelo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Almelo. Het gaat om een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.almelo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aadorp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €650 tot wel €2050. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Aadorp (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-AQ 96 KW€1900,-
SmartHeatClassic-i 016 WWi17 KW€3500,-
DaikinEWYQ-050BAWP38 KW€4800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Aadorp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!