Warmtepomp Strijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Strijen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Strijen.
warmtepomp-installateur-3291

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige oplossing
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Strijen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit flink wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Strijen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Strijen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze tool check je zonder problemen installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3291).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop ontdek jij actuele raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Strijen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €22.200. We spreken over vier verschillende type systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.275 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Strijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-strijen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3000. De totaalprijs is gebaseerd op verscheidene factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25300Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€16500 – €20500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6650Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3650 – €6750Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€3000 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Strijen verbruikt circa 1340 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €245 tot €320. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €165 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€713
Buitenlucht2475kWh€463€250
Bodemwarmte2025kWh€321€392
Hybride1375 kWh + 475 M3€499€214

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Strijen?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Strijen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Strijen. Kort gezegd een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.strijen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Strijen. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €750 tot doorgaans €1850. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Strijen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij zo’n €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LGTherma V HU121 U33 + HN1616 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronLWZ 504 (233514)8 KW€2100,-
WaterkotteEco Touch DS 5056.5T (B/W)39 KW€5700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Strijen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Strijen en buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente