Warmtepomp Wernhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Wernhout? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wernhout.
warmtepomp-installateur-4884

 • Volledig van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode-regio4884
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31700 M3
Stroomgebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wernhout

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wernhout kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Wernhout? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze vergelijker vergelijk je waardevolle warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4884).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje ontdek jij samengestelde aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wernhout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €18.300. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.475 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Wernhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wernhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6500. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van specifieke onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27100Geen geluid, relatief duur
Water-water€17500 – €23700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4750 – €7050Werkt ook als een airco
Lucht-water€4150 – €7450Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2200 – €5200Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Wernhout consumeert ong. 1700 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €380. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€704
Buitenlucht2675kWh€458€246
Bodemwarmte1775kWh€317€387
Hybride1600 kWh + 375 M3€493€211

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wernhout?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zundert?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zundert. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.zundert.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Wernhout. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 en kunnen oplopen tot €2300. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wernhout (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf grofweg €2175.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Climavenetai-NRG 0061M10 KW€2150,-
NefitEnviLine A/W Split 14 TS-T11 KW€2400,-
Carrier61WG04552 KW€7000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wernhout aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!