Warmtepomp Klein Zundert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Klein Zundert? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Op deze pagina vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Klein Zundert.
warmtepomp-installateur-4882

 • Minder vervuiling
 • Constante verwarming van de woning
 • Het verwarmen van morgen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode-regio4882
Netnummer076 (+3176)
Gas-gebruik M31700 M3
Stroomgebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Klein Zundert

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan velerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klein Zundert kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Klein Zundert? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker bekijk je moeiteloos (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4882).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check je actuele adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Klein Zundert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €15.300. We spreken over vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Klein Zundert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klein-zundert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een interessante subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6900. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23700Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€16100 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€4650 – €7175Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €6350Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Klein Zundert verbruikt ong. 1700 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €275 tot €355. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €170 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€703
Buitenlucht2325kWh€492€211
Bodemwarmte2075kWh€352€352
Hybride1550 kWh + 450 M3€527€176

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Klein Zundert?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zundert?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Zundert. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.zundert.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Klein Zundert. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot maar liefst €3800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Klein Zundert (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0041M DHW2 XE8 KW€1950,-
NefitEnviLine A/W Split 12 TS-T10 KW€2300,-
Carrier61WG040 met pompen46 KW€6400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Klein Zundert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!