Warmtepomp Rijsbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rijsbergen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rijsbergen.
warmtepomp-installateur-4891

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijsbergen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je vindt diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijsbergen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Rijsbergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker vind je moeiteloos warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4891).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder bekijk jij waardevolle raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rijsbergen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €11.700. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Rijsbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijsbergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door diverse onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24600Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15600 – €21600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4600 – €6050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5100 – €7325Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6250Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rijsbergen verbruikt plusminus 1700 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €240 tot €300. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€706
Buitenlucht2525kWh€473€233
Bodemwarmte1700kWh€332€374
Hybride1475 kWh + 425 M3€508€198

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rijsbergen?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zundert?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval is er de erkende groene lening in de gemeente Zundert. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.zundert.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Rijsbergen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €1000 tot doorgaans €2350. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rijsbergen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0025T DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 3.0 E-S3 KW€1600,-
Carrier61WG05064 KW€8200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Rijsbergen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!