Warmtepomp Achtmaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Achtmaal? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Achtmaal.
warmtepomp-installateur-4885

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31700 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Achtmaal

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Achtmaal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Achtmaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze website bekijk jij snel en eenvoudig de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4885).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie benut de warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk jij omvangrijke raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Achtmaal kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €21.100. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Achtmaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-achtmaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €28000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16400 – €23000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7225Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4700 – €6350Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €5850Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Achtmaal verbruikt ong. 1700 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €220 tot €300. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€705
Buitenlucht2625kWh€465€240
Bodemwarmte1875kWh€324€381
Hybride1350 kWh + 575 M3€501€204

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Achtmaal?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een paar randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zundert?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Zundert. Het gaat om een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.zundert.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Achtmaal. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot plusminus €2600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Achtmaal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0025TS DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 16 TS-T13 KW€2600,-
Carrier61WG045 met pompen52 KW€7000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Achtmaal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!