Warmtepomp Lutjegast

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Lutjegast? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een economische en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse elementen. In het volgende kopje check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lutjegast.
warmtepomp-installateur-9866

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcodegebied9866
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31760 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lutjegast

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lutjegast kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Lutjegast? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je moeiteloos leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9866).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. Hieronder check jij toepasbare toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lutjegast kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €275,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €20.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Lutjegast (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lutjegast

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27200Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16600 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6250Lage aanschafprijs
Lucht-water€4200 – €7225Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €6550Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lutjegast consumeert circa 1760 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €370. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €200 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€722
Buitenlucht2725kWh€498€224
Bodemwarmte1875kWh€354€368
Hybride1325 kWh + 550 M3€534€188

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lutjegast?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Grootegast?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening via jouw gemeente Grootegast. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.grootegast.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lutjegast. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €3550. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lutjegast (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1900.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-070UCSDP + AHM-070UXCSAPA37 KW€1850,-
Western AirconditioningZeta Rev HP 5.240 KW€5150,-
HautecHCS-PN-21 (88SF0211SDPN1)9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een handig stappenplan van de warmteservice Lutjegast aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!