Warmtepomp Gelderswoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Gelderswoude? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €180,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gelderswoude.
warmtepomp-installateur-2735

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcodegebied2735
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gelderswoude

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt velerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gelderswoude biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Gelderswoude? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2735).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Hierna ontdek jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gelderswoude heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €20.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Gelderswoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gelderswoude

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels de hoge subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van diverse factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €20000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €7175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €6375Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €5050Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gelderswoude gebruikt ong. 1260 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €275 tot €320. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €145 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€701
Buitenlucht2675kWh€463€238
Bodemwarmte1800kWh€322€379
Hybride1450 kWh + 475 M3€498€203

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Gelderswoude?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zoeterwoude?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via de gemeente Zoeterwoude. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.zoeterwoude.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Gelderswoude. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot doorgaans €2850. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gelderswoude (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je grofweg €1875.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 82K3M9 KW€2800,-
LGTherma V HM141M U3212 KW€2500,-
Alpha InnotecLW 81A-HT17 KW€1850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Gelderswoude aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zoeterwoude, Hoge Rijndijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!