Warmtepomp Benthuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Benthuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Benthuizen.
warmtepomp-installateur-2731

 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcodegebied2731
Netnummer079 (+3179)
Gasgebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Benthuizen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Benthuizen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Benthuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze tool check jij eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2731).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Hieronder tref je waardevolle gegevens die gaan over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Benthuizen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €13.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Benthuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-benthuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride systeem is er vanaf €2300. De factuur wordt gecalculeerd door verscheidene onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24500Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17100 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €7475Relatief voordelig
Lucht-water€5200 – €6575Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2400 – €6000Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Benthuizen gebruikt ong. 1440 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €345. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €155 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€700
Buitenlucht2650kWh€455€245
Bodemwarmte1750kWh€315€385
Hybride1400 kWh + 375 M3€490€210

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Benthuizen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Alphen aan den Rijn. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.alphenaandenrijn.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, vaak is er de ISDE-subsidie Benthuizen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €600 tot ongeveer €1750. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Benthuizen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecWZS 62K3M7 KW€2800,-
LGTherma V HM123M U3211 KW€2400,-
Alpha InnotecLW 71A-LUX 2.06 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Benthuizen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!