Warmtepomp Bentveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bentveld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bentveld.
warmtepomp-installateur-2116

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Een keuze voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode-regio2116
Netnummer023 (+3123)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bentveld

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bentveld kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bentveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool vergelijk jij in enkele stappen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2116).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk je handige raadgeving over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Bentveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.100 en €17.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere HR-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Bentveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bentveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van interessante subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Het hybride systeem is er vanaf €2300. De totaalprijs wordt berekend door verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25200Hoge besparing, erg duur
Water-water€17500 – €23700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €6950Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €6200Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bentveld verbruikt pakweg 1340 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €280 tot €395. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€742
Buitenlucht2575kWh€490€252
Bodemwarmte2100kWh€341€401
Hybride1400 kWh + 500 M3€527€215

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bentveld?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zandvoort?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we een speciale groene lening bij gemeente Zandvoort. We hebben het over een een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.zandvoort.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bentveld. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 tot maar liefst €3550. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bentveld (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLW 160 H-AV-LUX 2.112 KW€2500,-
KodiVT180C0 KW€1250,-
AirwellHWHM-TDF190/1.5-H310 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Bentveld aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!