Warmtepomp Haarlemmerliede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Haarlemmerliede? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Als je iets verders scrollt tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Haarlemmerliede.
warmtepomp-installateur-2065

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Diverse erkende installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcodegebied2065
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Haarlemmerliede

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarlemmerliede biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Haarlemmerliede? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker bekijk je zonder problemen warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2065).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem benut de energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Verderop bekijk jij actuele informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haarlemmerliede heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €20.200. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.775 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Haarlemmerliede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarlemmerliede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25700Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15800 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €6250Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4600 – €6400Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €5300Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Haarlemmerliede gebruikt circa 1450 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €270 tot €340. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€737
Buitenlucht2475kWh€494€243
Bodemwarmte1900kWh€346€391
Hybride1325 kWh + 350 M3€531€206

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haarlemmerliede?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.haarlemmerliede.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Haarlemmerliede. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot gemiddeld €3150. Informeren naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haarlemmerliede (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 9050A-HMD 213 KW€2600,-
KodiVT31310 KW€1250,-
AermecWRL-H 10142 KW€6000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Haarlemmerliede aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!