Warmtepomp Markenbinnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Markenbinnen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Markenbinnen.
warmtepomp-installateur-1536

 • Een duurzame oplossing
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Markenbinnen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Markenbinnen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Markenbinnen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool tref jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1536).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In het volgende stukje lees je handige gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Markenbinnen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €16.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.850 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Markenbinnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-markenbinnen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van actuele subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van allerlei onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25700Passief koelen, prijzig
Water-water€14700 – €20400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4700 – €6725Werkt ook als een airco
Lucht-water€5400 – €6575Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €5250Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Markenbinnen verbruikt ongeveer 1170 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing komt uit tussen de €270 tot €355. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €200 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€717
Buitenlucht2425kWh€473€244
Bodemwarmte1850kWh€330€387
Hybride1600 kWh + 525 M3€509€208

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Markenbinnen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we de erkende groene lening bij gemeente Alkmaar. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.alkmaar.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Markenbinnen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot gemiddeld €3300. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Markenbinnen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecANKI07513 KW€2450,-
iDMTERRA SW 18 H; 81035125 KW€4300,-
WolfBWL-1S(B) 10/400V9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Markenbinnen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!