Warmtepomp Jisp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Jisp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €240,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Jisp.
warmtepomp-installateur-1546

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Jisp

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jisp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Jisp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij zonder moeite warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1546).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check je samengestelde aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Jisp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €10.800. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft relevante plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Jisp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jisp

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij de huidige subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door allerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25400Veel vermogen, erg duur
Water-water€15400 – €23100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3950 – €7450Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €6900Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €6750Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Jisp consumeert grofweg 1330 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €255 tot €390. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€720
Buitenlucht2700kWh€497€223
Bodemwarmte1800kWh€353€367
Hybride1525 kWh + 425 M3€533€187

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Jisp?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wormerland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Wormerland. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.wormerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Jisp. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €675 tot plusminus €4000. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Jisp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1675.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecHMI805 KW€1800,-
iDMTERRA SW 55 Max; 81036970 KW€8800,-
WolfBWL-1-08 I8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Jisp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wormer, Wijdewormer, Jisp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!