Warmtepomp Wijdewormer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Wijdewormer? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wijdewormer.
warmtepomp-installateur-1456

 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcodegebied1456
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroom-verbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wijdewormer

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt fors wat oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijdewormer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wijdewormer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website vergelijk jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1456).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Onderstaand ontdek jij samengestelde gegevens m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijdewormer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €14.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.875 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Wijdewormer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijdewormer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Middels lucratieve subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2700. De factuur is afhankelijk van diverse factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24300Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €24400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6225Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4650 – €6300Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2850 – €6050Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wijdewormer consumeert plusminus 1330 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €245 tot €360. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €140 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€692
Buitenlucht2625kWh€450€242
Bodemwarmte2000kWh€311€381
Hybride1550 kWh + 400 M3€484€208

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wijdewormer?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat eisen: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Wormerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Wormerland. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.wormerland.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wijdewormer. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €750 en kunnen oplopen tot €2250. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wijdewormer (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK085H11 KW€2250,-
iDMTERRA SW 10; 81033411 KW€2900,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 32 (WW)41 KW€5900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wijdewormer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wormer, Wijdewormer, Jisp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!