Warmtepomp Kamerik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Kamerik? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse elementen. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Kamerik.
warmtepomp-installateur-3471

 • Groene investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcodegebied3471
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kamerik

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kamerik biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Kamerik? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool lees je bruikbare leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3471).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek je waardevolle gegevens inzake alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Kamerik kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €235,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €12.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.350 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Kamerik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kamerik

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Geholpen door een interessante subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. Het hybride systeem is er vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €23400Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13800 – €23300Koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7350Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3550 – €6625Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €6700Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kamerik verbruikt circa 1300 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €245 tot €330. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €155 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€700
Buitenlucht2625kWh€490€210
Bodemwarmte1700kWh€350€350
Hybride1550 kWh + 375 M3€525€175

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kamerik?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We noemen een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Woerden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Woerden. Het gaat om een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.woerden.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, dikwijls is er de ISDE-subsidie Kamerik. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €800 en kunnen oplopen tot €3400. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kamerik (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) heb je recht op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ARTELMHP16RL2414 KW€2700,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 1611 KW€2400,-
Alpha InnotecWZS 102H3M11 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kamerik aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!