Warmtepomp Papekop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Papekop? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Verderop bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Papekop.
warmtepomp-installateur-3464

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig storingen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode-regio3464
Netnummer0348 (+31348)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Papekop

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit allerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Papekop biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Papekop? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website bekijk jij moeiteloos de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3464).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hieronder lees jij omvangrijke toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Papekop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €21.400. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Papekop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-papekop

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. aantrekkelijk subsidies realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke rekening hangt af van allerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24000Passief koelen, relatief duur
Water-water€16200 – €23900Beste rendement
Lucht-lucht€4250 – €6075Zeer betaalbaar
Lucht-water€3650 – €7400Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2400 – €5250Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Papekop verbruikt pakweg 1430 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €125 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€696
Buitenlucht2450kWh€459€237
Bodemwarmte1725kWh€320€376
Hybride1350 kWh + 475 M3€494€202

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Papekop?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een aantalzaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oudewater?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Oudewater. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.oudewater.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Papekop. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot maar liefst €2300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Papekop (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELMHP12RL2411 KW€2400,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 086 KW€1900,-
Alpha InnotecSWP 561H54 KW€7200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Papekop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!